Mircea Moroșan: „Avem o problemă cu câinii maidanezi în Huedin”. Ce soluții are primarul

Mircea Moroșan: „Avem o problemă cu câinii maidanezi în Huedin”. Ce soluții are primarul

Mircea Moroșan, primarul din Huedin, recunoaște că orașul pe care îl păstorește se confruntă cu problema câinilor maidanezi și este dispus să ia măsuri. Huedin nu este singurul oraș care are de-a face cu câinii fără stăpân.

Mircea Moroșan spune că Primăria Huedin nu poate gestiona  de una singură problema câinilor maidanezi, capturarea și îngrijirea acestora fiind activități extrem de costisitoare. Pentru ca patrupedele fără stăpân să nu mai facă necazuri în oraș, edilul a încheiat un parteneriat cu un ONG care se ocupă de căței.

„Da, avem o problemă cu câinii maidanezi în Huedin. Începând de luna viitoare avem un parteneriat cu un ONG care începe să adune câinii de pe străzi și să-i exporte spre adopție în străinătate. Până anul viitor, când cei cu ONG-ul se vor extinde și vor avea un adăpost mai mare, se va ridica de pe stradă un număr limitat de câini, în funcție de câți reușesc ei să exporte pentru adopție. Anul viitor, cu ajutorul nostru, cei din ONG  vor construi un adăpost la 1 kilometru de Huedin și pe urmă începe curățenia generală de maidanezi. În acel adăpost vor fi duși, sperăm, toți câinii maidanezi din Huedin. Se vor face inclusiv sterilizări. Fără un parteneriat cu un ONG noi nu putem gestiona problema câinilor, este extrem de costisitor”, spune primarul Mircea Moroșan pentru publicația noastră Info Huedin.

Categories: Local

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*