FOTO – INCREDIBIL! La Sâncraiu cineva a montat o plăcuță în limba maghiară pe gardul Postului de Poliție. E interzis de lege!

FOTO – INCREDIBIL! La Sâncraiu cineva a montat o plăcuță în limba maghiară pe gardul Postului de Poliție. E interzis de lege!

Este anchetă în Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, totul după ce pe gardul Postului de Poliție Sâncraiu, sub nasul polițiștilor de acolo, a fost montată o plăcuță bilingvă, în română și maghiară, cu înscrisul „Poliția” „Rendőrség” . Montarea plăcuțelor bilingve pe posturile de poliție este ilegală și asta i-a scos din sărite pe șefii polițiștilor din Sâncraiu. Aceștia au dispus înlăturarea urgentă a plăcuței respective.

Potrivit legii, doar pe unitățile administrativ-teritoriale este permisă montarea plăcuțelor bilingve sau la intrările și ieșirile din localități, indiferent de cât de mare este procentul minorităților. Montarea unei astfel de plăcute pe o proprietate a Ministerului Afacerilor Interne este ilegală.

Pentru că se presupune că nu este cunoscut autorul, în IPJ Cluj au fost demarate cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere a acestuia.

Plăcuța în limba română și maghiară a fost îndepărtată de pe gardul Poliției Sâncraiu. În loc să demareze ancheta, până la aflarea șefilor săi, șeful de Post din Sâncraiu nu s-a arătat deranjat de plăcuța scrisă în două limbi.

Categories: Zonal

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*