EXCLUSIV – Hoții au dat spargerea la casa lui Lucian Giurgiuman, directorul carierei de piatră Poieni. Ce au furat făptașii

EXCLUSIV – Hoții au dat spargerea la casa lui Lucian Giurgiuman, directorul carierei de piatră Poieni. Ce au furat făptașii

O nouă spargere, a treia de calibru mare în acest an, pe zona Huedin, îngenunchează Secția 8 Poliție Rurală Huedin. După furtul celor 80.000 de euro, produs în ianuarie, din casa omului de afaceri Gheorghe Rauca, după furtul a 8.000 de lei și bijuterii în valoare de 62.000 de lei, din septembrie, din casa patroanei Hotelului Montana Huedin –  Angela Dinea,  a venit rândul altui afacerist al zonei să fie prădat de hoți. Locuința lui Lucian Giurgiuman, directorul firmei Grandemar, cea care deține carierele de piatră din comuna Poieni, a fost prădată de hoți. Spargerea la imobilul din Valea Drăganului s-a dat sâmbătă seara, în timp ce Giurgiuman se afla la nunta fiului său Florin, organizată la Grand Hotel Italia. La eveniment, spun apropiații familiei, ar fi participat aproximativ 700 de persoane.

Polițiștii din Huedin își dovedesc încă odată ineficiența pe zona de munte a județului Cluj.  Spargeri după spargeri, prejudicii colosale și dosare nefinalizate. Au trecut mai bine de două luni de la furtul din Păniceni, din casa Angelei Dinea, iar oamenii legii din Huedin nu au nicio pistă, dar nici indicii. În cazul furtului din luna ianuarie, din casa omului de afaceri Gheorghe Rauca, au avut noroc cu imaginile de pe o cameră de supraveghere stradală. Până la acele imagini, anchetatorii s-au grăbit, au gafat-o și au dat în urmărire un băiat nevinovat, la cererea procurorului de caz.

Acum, un nou furt le strică liniștea cu care era obișnuiți oamenii legii din zona de munte. Casa  omului de afaceri Lucian Giurgiuman, din Valea Drăganului, comuna Poieni,  a fost spartă sâmbătă seara. Totul s-a petrecut în timp ce oamenii erau la Grand Hotel Italia, la nunta băiatului familiei.

Hoții au reușit să fure o sumă frumușică de bani, dar și bijuterii. Surse din Inspectoratul Județean de Poliție Cluj spun că la o primă evaluare hoții ar fi sustras din casa lui Giurgiuman suma de 9.000 de lei și bijuterii. Valoarea bijuteriilor nu a fost stabilită deocamdată, precizează aceleași surse pentru publicația noastră.

„În cauză s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea, tragerea la răspundere penală a autorilor, precum și pentru recuperarea prejudiciului”, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Citește și …
Hoții au furat o adevărată avere de la patroana hotelului Montana
Citește și …
Somn ușor Poliția Huedin! Patroana de la Montana poate aștepta mult și bine după aur și bani

Categories: Zonal

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*